GRATIS FRAKT INNEN NORGE PÅ ALLE BESTILLINGER. BESTILL NÅ!

Valuta:

Bruk av kork

Kork som råvare har vært kjent siden forhistorisk tid. Ca. 3000 år F.Kr. det var allerede brukt i Kina, Egypt, Persia og Babylon som materiale for å lage flyter for fisking. Gravene til faraoene inneholdt fragmenter av bevarte Kork, tilstedeværelse av som sikret termisk stabiliseringen av mumien. I det gamle Roma, i det fjerde Århundret Kork ble brukt til å lage bøyer for merking bassenger, plugger for vin og olivenolje fat, sko og Taktekking.

Men verdsatt den antikke verden mest av egenskaper av kork. Perfekt tetthet av Kork er dokumentert av utgravningene. I det forrige århundre i Efesos en intakt Amfora fra det første Århundret ble funnet med en kork stopper. Det brukt mer enn 20 århundrer under bakken og var fremdeles fylt med vin! I ruinene av Pompeii, byen ødelagt av utbruddet av Vesuv fant arkeologene full vin amforaer, også forseglet med en kork stopper. Disse eksemplene viser ekstraordinære holdbarheten av dette materialet, til tross for innflytelse os en rekke faktorer, inkludert: mikroorganismer finnes i jord, sjøvann osv.

I dag, er isolerende og tetting egenskapene til Kork benyttet mest av vinindustrien, som bruker mer enn 80% av verdens produksjon av kork og har den mest verdifulle varianter. De resterende 20% av produksjonen brukes av: konstruksjon, fiske, sport, brevpapir, interiørdesign, vann utstyr, vanntransport (for merking farvann), vann redning, bil, forsvar, luftfart og gliding, musikkinstrumenter, skomaker, møbler, etc.
Sikre betalinger
ALTID GRATIS LEVERING
Høyeste kvalitet
Tilfredshetsgaranti